28 Ocak 2009 Çarşamba

sen çok oldun hüzün..vaktin geldi,hadi hoşçakal



en son ne zaman gördüm babamı bilmiyorum..çok oldu ama..herkese oluyordur belki,bazen küçük bir kız çocuğu gibi oluyorum evimde otururken,birden bire..babamı özlüyorum..onca kızgınlığım kırgınlığım olmasına rağmen..silip atmak istiyorum,ondan bağımsız olmak istiyorum hatta bazen intikam almak istiyorum ama olmuyor..merak ediyorum arada..ya ölürse diyorum...geçen gün rüya gördüm,bütün üst dişlerim dökülüyordu sapır sapır,yanımda da sanki babam vardı ama belli de değil tam sadece hissediyordum..bense her rüyada olduğum gibi çocuktum yine..annemi yada babamı görürken rüyamda ben hep çocuk oluyorum..o gün sabah hemen baktım internetten rüya tabirine..üst dişlerin dökülmesi baba tarafına gelicek ölüm,felaket,sıkıntı anlamına geliyomuş..korktum..ne oluyo bana diye soruyorum kendime..niye bazen,hele ki herşeyin güzel gittiği zamanlarda,pat diye bişey yakıyor yüreğimi..
belki de gerçek yüzündendir..topu topu bir kaç senem kaldığı içindir..bir kaç sene sonra ben yalnız olucam çünkü..tamam kimsesiz değilim ama bu onunla ilgili bişey değil..dayınıza gidip kuzenlerini kıskandığınız oluyor mu hiç? büyüdükleri ortamı,ellerinde ki şansı..onlar için çok sevinip kendiniz için üzüldüğünüz anlar garip hissettiriyor,tanımlayamadığım bir his..

hiç bir zaman kendi odamı istediğim gibi kuramamışımdır küçükken..odamda mutlaka evin tak-tuk ları olur,kolilenmiş fazla eşyalar depolanır,kitaplıkta babamın annemin dosyaları dururdu..hep özenirdim kendime has,sadece bana ait bir odaya..o odaya izmir de eve çıktıktan sonra kavuştum..hatta odayı bırak sadece benim sözümün geçtiği bir evim var şu anda..ama işte arıyorum bazen o günleri..kolilerin üstüne resimler çizip,komik suratlar yaptığım günleri..odamı güzelleştirme çabalarımı..gelmişim 23 yaşına,kelimenin hakkını vererekten kazık kadar kız olmuşum..biri gelip kızım diye açsa kollarını koşarak sarılırım,o durumdayım şu an..


babam çocukken tırnağımız bile kesemezdi bizim,bir tane tokat vurmuşluğuda yoktur...gece maçlarına götürürdü beni seyrederdim..okulumuza trafik eğitimine gelirdi bazen hava atardım arkadaşlarıma..uzun boylu üniformalı bir baba..ve çocuklarıda çok severdi..çocuklar da onu..


bi keç sene sonra hiç bir dayanağım olmuycak..ablam,anneannem,teyzem,dayım..onlar benim canlarım..ama hiçbirinden anne baba güvencesini alamaz ki insan..
diyceksiniz ki hiç mi arkadaşın eşin dostun yok..inanın bunu da bilimiyorum..ben sanırım arkadaşlıklarda bocalıyorum...sorun ben de olmalı mutlaka..çok seviyorum mesela gerçekten arkadaşlarımı..benim birisini sevmem de hiç zor değildir eğer iyi bir insan ise karşımdaki..ama kız arkadaşlarım pek olmadı bu zamana kadar..hepsinde bir şekil uzak durma halleri oldu,ya da ben öle yaptım..ama kafa dengi samimi bir kız arkdaşım yok,gerçek olan bu..erkeklerle daha iyi anlaşmaktan da hiç bir zaman övünerek bahsetmemişimdir,tam tersi utanırım bu halimden..başıma hep sorun açtı bu zamana kadar da..karşılık veremediğim sevgiler yüzünden,sevdiğim bütün insnlar bana sırtlarını döndü..arkadaşım olan insanlar..ama bir erkek sevdiğini sölüyorsa bir kıza,bir daha s.ktin sene o kızın arkadaşı olmaz..öleymiş gibi davranıyoda olabilir ama hep bir soğukluk ve kaçış vardır..umursamazlık yada nefret vardır..hepsini de yaşadım..oysa kimseyi kaybetmek istemiyorum ama şimdi baktığımda bir kaç kişi var resmen cidden yanımda olduunu hissetiğim..
aşktan,sevgiden deli gibi tırsıyorum,gök gürültüsünden tırstığım gibi..sevmeye başladıkça ve bu arttıkça,huzursuzluk artıyor içimde..bağlanmak soğuk su etkisi yapıyor birden bedenime...tiiriyorum bağlandığımı hissettiğimde..kendine gel hatun titremesi bir anlamda bu..kimseyi üzmek istemediğim gibi üzülmekte istemiyorum..
şimdi zayıf,yalnız bir ruh halindeyim...iki gün sonra yeniden güçlü hatun olmak zorunda kalıcam ve olucam..hayat yine devam edicek..gülcem,eğlenicem şakalar yapıcam...şebeklik yapmadığım gün yok zaten...fakat aynaya baktığımda,gözlerime..bazen içimi görüyorum..gözlerimde ki o hafif parıltıyı yada bakışı..bir hüzün var orda..derinde bir yerde..gerçekleri biliyor sanki,yada vakti gelice su yüzüne çıkmak için bekliyor gerilerde..her iki ihtimalde korkutuyor beni bakamıyorum..aynada uzun süre gözlerime bakamam ben..çünkü bir parıltı bin anıyı canlandırır zihnimde..belkide uzun uzun ağlanan gecelerin sonunda hep aynaya gidilip gözlere baklıdığı içindir..
23 yaşına gelince kafayı dizlere dayamayı istemememiz mi gerekiyor..kızım diye okşansa saçlarım..sevgiler ne kadar da farklı farklı...sevgilinin sevgisi baba sevgisini tutmuyor..yada ben bir insanı hem babam gibi hem sevgilim gibi sevemiyorum..insanlar birbirlerinin hem eşi hem annesi falan nasıl olurlar hiç anlam veremiyorum..şu an boşlukta gibiyim üzüntüden,düşünmekten...bulunduğum durumu idrak etmeye çalişiyorum..5-6 sene önce ne durumdaydım şimdi ne durumdayım..bunların 10 da birini hayal bile edemezdim..
salya sümük modundayım bu akşam..ama bu aynı zamanda sonraki bir iki gün için neşe fışkırması demek..hüznümü boşaltıyorum arada,depoladığım yerden..hayatım hep böle geçicek benim..bu hüzün tırnağım gibi gelicek peşimden.ha kimse fark edicek mi..hayır tabi ki..belki bir gün değişir herşey..ama değişmese bile,arada bir hüznümü boşaltırım bütün hayatım boyunca..bu yüzden beni istemiycek varsa..ne diyim ki..hoşçakal derim.

5 yorum:

Bukle dedi ki...

üzdün beni yav :( kuzucum anneni kaybettiğini biliyorum.. ama baban hayatta! hemde hiç olmadığı kadar :) tam ilişki durumunuzu bilemem ama her neredeyse gidip sarılma şansın yok mudur?

kızlar her zaman küçüktür. bende eşşek kadarım ama bir o kadar da küçüğüm örneğin :) 50 yaşına da gelse kızlar hep küçük kalır. babalarının küçük kızlarıdır onlar. bu hakkını sonuna kadar kullan derim.

arkadaşlık meselene de katılıyorum. kızların tripleri çekilmiyor, erkeklerde de muhabbet bir süre sonra aşk çıkmazına giriyor.. o yüzden az ama öz arkadaşlarımız oluyor. sktiret derim. bak istanbulda bir tane arkadaşın var örneğin! msnden içelim kuzu bir ara seninle :D dertleşiriz sonra sızarız ;)

bide benim blog adım sende neden üç nokta gözüküyo sinir oldum şimdi :/

babegazelle dedi ki...

evt ben de biliodum annein rahmetli olduunu ama baban hasta falan mı bak üzüldüm şimdi hasta bile olsa o allahın takdiri kim ne zmn yalnız kalcak bilinmez ki ben de sen gbi diorum aşktan korkuorum kimseye güvenemem gibi gwlio ama o da belli olmaz be bakarsın herkesin yerini birden doldurcak insanlar çıkar karşımıza karamsar olma;)

eşşek sıpası dedi ki...

@bukle
saol buklecim,ama babamın yanlışları oldu o yüzden içten içe affedemediğim durumlar var,onun yüzünden yaşamak zorunda kaldığım kötü zamanlar var..sevmekten korkuyosam,eğer bunda babamın payı çok büyük gibi geliyor..affetmek hiç kolay olmuyor ama silip de atamıyorum ben kimseyi kolay kolay..dediğin gibi küçük bir kız olasım geliyor..
çok mutlu ettin beni ayrıca..artık sorunu kendimde arıyordum arkadaşlık konusunda..senin de izmirde bir arkadaşın var bundan sonra..hem de kız :)msn de içme olayı da nasıl güzel olur..olur da bir gün rakının balığın tadını alarak,denizin havasını soluyarak içeriz canım..

@babegazelle
çok saol babe,babam hasta değil bukleyede dediğim gibi dargınlığımız var,ama görüşemiyoruz ayrı şehirlerde yaşıyoruz..aşka güvenmemek mi bilmiyorum ama sanırım korkuyorum çok kaybetmekten o yüzden bağlanmak istemiyorum..korkaklık diyebilirsin,ama ben sütden ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer diyorum:)herkesin yerini doldurucak insan çıkar belki ve inşallah biz de anlarız canım :)

Güllerevurgunum dedi ki...

Her zaman baba-kız ilişkisinin büyük bir tılsımı olduğuna inanırım. Kızlar büyüsede o tılsım hep kalır. Senin bu tılsımdan baban hayatta olduğu halde uzak kalman üzücü.

keşke yalnızlığa ağıt yakmasan bu kadar. İnan ki insanlar hep yalnız. Sadece öyle olmadıklarına kendilerini inandırıyorlar. O yüzden sanki bu sorun seninmiş gibi düşünme. Babanla dargınlık ne boyutlarda bilmiyorum ama babasıyla bir sürü sorunuları olan biri olarak dargın kalmanın aslında en çok evlada zarar verdiğine inanırım. Bence sen bir adım atsan o sana koşarak gelirdi.

Aşk ise malesef sadece kitaplarda olan nesli tükenmiş bir duygu. Aşağılık bir cinsellik ve çıkarlarla içi doldurulmuş, saptırılmış bir kavram artık. Boşuna bekleme. Sadece ve belki güvenebileceğin biri karşına çıkar ve bununla yetinebilirsin. O da şanslıysan :(

Çok depresfi bir yazı oldu. üzgünüm :(

eşşek sıpası dedi ki...

@ güllerevurgunum
saol yorumun için..öle depresif değilimdir,tam tersi neşeli bir mizacım ama işte arada insan geçmişi ile boğuluyor..herşey güzel şu anda benim ,ç,n..dargınlıllarsa içimde kalıcak..onlar bitmez..ama babam hep babam kalıcak..ben de kızı