10 Mayıs 2009 Pazar

PAAT diye söliyim lafımı,kültürümlen döveyim milleti

okurum,öğrenirim,düşünürüm..hani boş olmak istemem hiçbir zaman şu hayatta..ama ne zaman edinmeye çaliştiğim,çalişirken zevk aldığım bütün bu genel kültür bilgilerini bir başkasına caka satmak için kullanmak istesem yapamıyorum azizim..tamam şimdi caka satmak yanlış bir tabir olabilir yani valla başkaları için bişeyler öğrenmiyorum ama insan bazen genel kültürünü sergilemek istiyor..ovv beybi güzel hatunsun dediklerinde, aynı zamanda felsefeylen,bilimlen ilgilendiğimi anlasınlar istiyorum..
istiyorum ki böle sohbet ortamında konuyla alakalı güzel bir sözü PAT diye hatırlayabiliyim..ama ya "Nietzsche'nin bir sözü vardı lan tam bu konuyla alakalı,neydi ya,off.." diye kalıyorum ya da "babanın gizlediği oğulda ortaya çıkarmış demiş şey,hani var ya lan bıyıklı,neydi off.." diye..şimdi bu uç bir örnek oldu hani bıyık dense aklıma direk niçe gelir zaten..hatta bir gün otobüsten tam inerken arkadan bir arkadaşımın başkaları ile sohbetinden "kırbaç ve resim" kelimlerini duydum, sonra siz geçen nietzsche'nin lou salome'la olan fotoğrafını mı konuşuyodunuz dedim de şaşa kaldıydı..bu da şaka değil gerçektir..ama işte iş ne zaman böle sohbetlerde örnek koymaya kendini sergilemeye geliyor ben susuyorum..
bilmediğimden mi hayır...benim gibi mal gibi bilgisi içinde kalmayıp bunu ortamda paylaşan insanlarıda nasıl kıskanıyorum...söyledikleri anda zaten bildiğim sözü "evet evet dimi." diye desteklerim ama onun ortamdan aldığı pozitif önizlenimler içinde ezikleşip kaybolur benim "evet"lerim..
söylüyorum ben bunları arkadaşlarıma..diyolar ki sen boş hatun değilsin gayette kültürlüsün..lan diyorum nerden biliyonuz hani ben ne zaman gösterebildim ki kültürümü..iş kendi fikirlerime gelince çenem açılıyor ama örnek göstermeye gelince pısss..
şimdi 2 teorim var bu konuyla alakalı,
1-ben salağım,kapasitem belli,gereksiz yere bilgili olmaya çaliştikça bilgiler kulağımdan taşıyor.
2-kültürel bilgiiyi ediniyorum,ama bunun hakkında hiç konuşmadığım veya bir insanla tartışmadığım için işin mantığını kapıp ezber kısmını hemen unutuyorum..hani bir düşünürün düşünce yapısını unutmuyorum ama iş özlü sözlere yahut yapılan işlere gelince foşşş...bu şıkta boku arkadaş çevreme atıyorum..ama gerçek bu..ben bilgilerimi kullanmadıkça unutuyorum..zeten hiçbir zaman hafızam süperdir diye bir iddiam olmadı,aksine berbatımdır..arkadaş dediğinde biraz yardımcı olucak böle şeylerde

çözüm:
1-eğer salaksam kabullenmem gerekiyor,tek derdim alışveriş ve erkekler olabilir mesela..öyle bir dünya kurarım kendime..mangonun yerini de 4 seneden sonra öğrenirim artık.
2-mantıklı düşünürsek zaten genel kültür tartışmaları yapamadığım arkadaş çevreme kültürümle hava atmamın bir manası yok..demek ki benim az çok bilgisini sevdiğim insanları etkileyebilmek ve onların çevresine girebilmek için biraz egzersiz yapmam gerekiyor ve bu konuda bu blogu kullanmaya karar verdim

evet artık blogumun geyikten başka bir misyonu var...genel kültür bilgisini herkesle paylaşıp sağda solda hava atmak isteyen hatunun gizli mekanı olucak burası..hatta konuları sizlerle paylaştıktan sonra olası sohbetlerde bu konuyu nasıl sohbete yedirebileceğimi falan düşünüp örnek caseler falan yazıcam..sonra o uygun an geldiğinde PAT PAT PAT
hahahahahhahaha
hahahahahahahahahahahahaha
HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHA
........

edit:anneler gününde bu küfürlü başlık olmazdı,bilinçsizce yaptım sanırım

5 yorum:

bi dost dedi ki...

varya aynen haa, be de böyle eveliyorum geveliyorum söyleyemiyorum.. hatta her bişey aklımda olsa bile söyleyemiyorum ben garip bi yaratığım :D

bize hava at bebeğim hiç sorun değil, anana küfür de etmeyiz hem wuu falan deriz :D

eşşek sıpası dedi ki...

wuu güzel..wuu olur..evet :)

pi dedi ki...

Zeka ve birikimin gösterilmesi gereken anları iyi seçmek lazım. Basit bir sohbetin yavanlığına kalite katmaya çalıştığınızda -tecrübelerle sabittir - ukala ve geçimsiz biri izlenimi bırakırsınız, bırakıyoruz.

Dünyada en güzeli aptala yatmak sanırım. Altını çiziyorum, aptalla yatmak değil, aptala yatmak :)

ZIBBIDI dedi ki...

wah kuzummm nasıl kasmışın kendini..

U.B.Hatun..Tüh lan onu ben sölicektim..

U.B.Hatun ortamdan ayırılır ewe gelir tüüüü lan şunu ben niye sölemedim tüüü yapar..:D


Gel seninle Aleklatig'in oluşturmak adına canını werdiği akımı konuşalım..


hadi göster bana kültürünü felsefeden felsefeye atlıyalım seninle..:D

andromeda dedi ki...

bıyıklı diyince hitler geliyo benim aklıma. gorusunce bekliyorum felsefik ve psikolocik muhabbetlerini ;) beden temsilleri filan olsun ilk konu da, hadi bakalım :)